Росії дозволять брати участь у Саміті миру: Зеленський назвав умову

Читать на русском
Автор
1008
Росії дозволять брати участь у Саміті миру: Зеленський назвав умову Новина оновлена 15 червня 2024, 20:17

Другий саміт зафіксує реальне завершення війни

Росія може бути присутня на другому Саміті миру, на якому буде зафіксовано реальне закінчення війни. Однак перед цим світова спільнота має напрацювати спільну позицію з приводу того, що є справедливим миром.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський, виступаючи на відкритті першого Саміту у Швейцарії. Він зазначив, що якби Москва була зацікавлена у мирі, то вона не починала б війну.

"Ми повинні вирішувати разом, що є справедливий мир для всього світу і яким чином його можна досягти на довгостроковій основі", — сказав він.

За його словами, коли план дій буде створено, а його положення будуть зрозумілими та узгодженими всіма, тоді його донесуть до представників Росії.

"Таким чином на другому Саміті миру ми зможемо зафіксувати реальний кінець війни", — наголосив глава держави.

Як повідомлялося раніше, у Швейцарії з 15 по 16 червня проходить Саміт миру. За словами Зеленського, його мета полягає в тому, щоб світова більшість зробила конкретні кроки щодо вирішення питань пов’язаних з ядерною та продовольчою безпекою, а також щодо повернення депортованих осіб, у тому числі й викрадених росіянами дітей.