Важить лише 350 грамів: у Росії створюють "костюм-невидимку" для окупантів

Читать на русском
Автор
У РФ майструють "костюм-невидимку" Новина оновлена 22 січня 2024, 16:14
У РФ майструють "костюм-невидимку". Фото Колаж

Такий костюм може легко поміститися в кишені

Російська фірма HiderX працює над створенням "костюму-невидимки" для окупантів. Такий вид одягу покритий хімічними речовинами, завдяки яким він стає непомітним для українських тепловізорів.

Випробування костюма буде завершено до кінця січня 2024 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами експертів, цей костюм покритий "невстановленою хімічною речовиною", склад якої повністю базується на російських технологіях. Вага цього одягу складає всього 350 грамів і може поміститись у кишені. Випробування "костюму-невидимки" вже наприкінці січня добігають кінця.

На сайті є схожі речі. В цілому HiderX позиціонує себе як компанія, яка створює для російських військових спеціалізовані вироби, призначені для захисту від тепловізорів.

Зазначимо, що у жовтні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив на своїй сторінці у Facebook про нову розробку для військових. Йдеться про "плащ-невидимку".

"Плащ блокує випромінювання тепла і робить бійців непомітними для ворога. Наприклад, наших снайперів чи групи CCO, які виконують бойові завдання", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що росіяни створили захист для літаків, яким розсмішили мережу. Таке "ноухау" одразу ж підняли на сміх.