Мобілізація в 2024 році: яких професіоналів не вистачає в ЗСУ

Читать на русском
Автор
3488
Дані військового обліку мають оновлювати самі мобілізовані
Дані військового обліку мають оновлювати самі мобілізовані. Фото armyinform.com.ua

Загальна мобілізація триватиме щонайменше до 14 лютого 2024

Мобілізація в Україні не припиняється. Наразі ЗСУ потрібні не тільки представники цивільних спеціальностей, які могли б працювати із забезпеченням, а й професійні військові. Серед найнеобхідніших військових спеціальностей — штурмовики, оператори БпЛА, оператори радіоелектронної розвідки та боротьби та водії.

Про це в коментарі "Еспресо" розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко. Він зазначив, що аби піхотинець-штурмовик міг виконувати свої обов'язки потрібні на кожного по два військових для забезпечення.

На необхідності професіоналів на фронті наголошує і полковник запасу Роман Світан. В коментарі ТСН він зазначив, що Україні потрібно 300-350 тисяч професійних військових для оборони та звільнення територій.

Мобілізувати всіх підряд не потрібно, адже людей у ворога більше. За його підрахунками один професіонал може замінити сотню солдатів. Світан вважає, що такими професіоналами можуть стати силовики та правоохоронці. Залучати професіоналів до війська він пропонує не тільки призовом, а й рекрутинговими кампаніями.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що майор ЗСУ Єгор Чечерінда сказав, яку кількість людей необхідно мобілізувати з кожної області України.

У новому законопроєкті про мобілізацію є деякі проблемні місця. У цьому процесі необхідно навести лад, щоб усі норми в ньому відповідали Конституції. Якщо говорити про те, що мобілізація буде примусовою, необхідно чітко дивитися за напрямками — які норми можна пропустити, а які не можна в цьому законі.

Повний текст читайте на сайті "Телеграф" у матеріалі: Мобілізація апріорі не є добровільною: нардеп про блокування рахунків, кабінет призовника та виробництво зброї.