Субсидію призначають навіть непрацюючим одиноким матерям, але є умова: пояснення ПФУ

Читать на русском
Автор
Держава допомагає платити комуналку
Держава допомагає платити комуналку. Фото Колаж

Це стосується також й самотніх татусів

Українці, доходи яких не дозволяють самостійно платити за комунальні послуги, мають право на отримання житлової субсидії. Матері, які самостійно виховують дітей до певного віку, мають право на отримання такої допомоги навіть у разі, якщо вони не працюють.

Відповідні роз’яснення надали у Пенсійному фонді України. Там відповіли на запитання українки, чи має вона право на субсидію, будучи матір’ю-одиначкою, що не працює, яка переїхала жити до батьків-пенсіонерів. Вони зареєстрували доньку у своєму житлі. Жінку цікавило, чи батьки не втратять право на отримання допомоги на оплату комуналки.

"Домогосподарству, у складі якого є, зокрема, працездатна особа без доходів, яка одноосібно виховує дитину віком до шести років, може бути призначена (продовжена) житлова субсидія (пункт 14 Положення)", — відповіли у ПФУ.

Там нагадали, що у разі зміни складу членів домогосподарства, якому призначено житлову субсидію, протягом 30 календарних днів слід повідомити про це орган Пенсійного фонду України. Для отримання субсидії для чотирьох людей замість двох, батькам жінки необхідно подати до ПФУ нові заяви та декларації. В них потрібно вказати у складі членів домогосподарства крім себе також дочку та онука. До заяви слід додати документ, який підтверджує, що дочка є самотньою матір’ю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як оформити субсидію через "Дію". Також ми писали, з яких причин українців можуть позбавити субсидії.