"Я прийшла не до вас додому": у готелі Одеси відмовилися говорити українською, але незабаром вибачились (відео)

Читать на русском
Автор
3490
Співробітниця готелю пообіцяла більше не порушувати закон
Співробітниця готелю пообіцяла більше не порушувати закон. Фото Колаж

Українців закликали відставляти свої права

В Одесі стався черговий мовний скандал. Працівниця одного з готелів міста відмовилася обслуговувати клієнта державною мовою, але дуже швидко пошкодувала.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі волонтер Дем’ян Ганул. Він опублікував відео, на якому видно, що співробітниця готелю поводилася по-хамськи.

Відвідувачка вимагала, щоб із нею розмовляли українською мовою, а жінка на рецепції вдавала, що не чує її. Замість того, щоб відреагувати на зауваження та виконати законну вимогу, вона уткнулася в телефон і не розмовляла з відвідувачкою.

"Я прийшла не до вас додому і вимагаю, щоб мене обслуговували українською мовою. Я не у вас вдома, я в публічному місці й вимагаю обслуговування українською. Ви мені відмовляєте?", — сказала відвідувачка, але не отримавши відповіді, була вимушена піти.

Дем’ян Ганул відвідав "Довженка Готель", де і стався інцидент. Він поспілкувався не лише з дівчиною на рецепції, а й керівництвом готелю. Виявилося, що підлегла спілкується з керівником українською мовою і чому відмовила відвідувачці незрозуміло.

"Провів розмову з героїнею цієї історії, також поспілкувався телефоном з власником готелю. Власник чудово володіє українською, і запевнив, що з ним підлегла спілкується українською мовою, оскільки родом з українського села, і він був трохи шокований цією ситуацією. На майбутнє, працівниця готелю обіцяла виправитися, власник це проконтролює", — написав Ганул.

Волонтер додав, що українці мають право на те, щоб їх обслуговували українською мовою. Він закликав не шукати компромісів у подібних ситуаціях та нагадав, що на боці громадян закон.

"Вибачте, надалі розмовлятиму українською мовою", — розповіла співробітниця готелю.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у центрі Одеси жінки вимагали включити їм російський блатняк. Незабаром після інциденту жінкам довелося публічно вибачатися.