В Конгресі придумали, що робити з пакетом допомоги для України: ЗМІ розкрили деталі

Читать на русском
Автор
3144
Джонсон назвав можливий варіант вирішення ситуації
Джонсон назвав можливий варіант вирішення ситуації. Фото euronews.com

Це гіпотетичне рішення, але у Конгресі можуть його прийняти, якщо іншого виходу не буде

Пакет з потребами національної безпеки США, де зокрема йдеться про гроші на допомогу Україні, а також питання посилення безпеки кордонів, ймовірно, розділять на окремі частини. Кінцеве рішення щодо цього буде залежати від тексту двопартійної угоди, яка буде оприлюднена за підсумками переговорів у Сенаті США.

Про це сказав спікер Палати представників США Майк Джонсон трьом лідерам парламентів країн Балтії, пише видання The Hill. На такий крок в Конгресі можуть піти через занепокоєння питанням реформ у прикордонній політиці.

Втім, це не кінцеве рішення: слова Джонсона слід сприймати у "гіпотетичному контексті", сказав речник Джонсона Радж Шах порталу Semafor. Зазначається, що заяви звучать на тлі того, що Джонсон та інші трампісти-республіканці намагаються торпедувати угоду Сенату, яка поєднує зміни у прикордонній політиці США та допомогу Україні.

Джонсон та його радикальні сопартійці вже заявляли, що не пропустять угоду до Палати представників, якщо її зміст не сподобається правому крилу, яке складають переважно прибічники експрезидента США Дональда Трампа. Європейські партнери ж, поки Джонсон та компанія намагаються торпедувати угоду, навпаки, висловлюють припущення, що республіканці підтримують надання допомоги Україні.

Раніше "Телеграф" розповідав, що затягування за допомогою для України шкодить США. Іноземні ЗМІ пояснили, які негативні наслідки можуть бути для американської влади.

Заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд переконана, що Конгрес проголосує за виділення військової допомоги Україні, оскільки розуміє, що буде у випадку, якщо українці не зможуть "вижити та процвітати".