Макрон озвучив план дій для Європи на випадок, якщо США послаблять підтримку України: подробиці

Читать на русском
Автор
820
Еммануель Макрон
Еммануель Макрон. Фото Відкриті джерела

Політик наполягає, що ситуація на фронті не повинна змінитись через зміну пріоритетів Америки

Європа має бути готова збільшити військову допомогу Україні на випадок, якщо Сполучені Штати Америки (США) послаблять свою підтримку. Причому розраховувати варто на довгострокову перспективу.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про це на спільному брифінгу зі шведським прем’єром Ульфом Крістерссоном, повідомляє Le Figaro. За його словами, Україна не має відчути зниження американської підтримки.

Захід чекає на удари Росії глибоко за лінією фронту

Макрон закликав Європу нарощувати допомогу Києву

"Ми повинні так спланувати свої дії, щоб якби США зробили суверенний вибір і призупинили допомогу або зменшили її, то це не вплинуло б на ситуацію на місці", — сказав Макрон.

Французький лідер наголосив, що європейці мають підтримувати українців. Це стосується не лише військової, а й економічної сфери. Європі важливо зосередитись на підтримці України у довгостроковій перспективі.

Зазначимо, що Еммануель Макрон під час виступу в Давосі назвав 2024-й вирішальним роком для Європи. Він закликав допомагати Україні, щоб вона перемогла Росію, незважаючи на те, хто стане президентом у США. Тоді ж президент Франції заявив про підготовку договору гарантій безпеки для Києва.

Допомога США Україні

Офіційний Вашингтон тимчасово призупинив надання допомоги Україні через суперечки у Конгресі. Республіканці вимагають вирішення цього питання разом із фінансуванням кордону з Мексикою.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що призупинення допомоги вже відчувається на фронті. Це питання він обговорював із головою НАТО Єнсом Столтенбергом.

Раніше "Телеграф" писав, що міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив про готовність підтримувати Україну у довгостроковій перспективі. Зовнішньополітичне відомство підготує низку заяв, які будуть зроблені Макроном під час його візиту до Києва.