Можуть відрізати світло за чужі борги: як не допустити цього

Читать на русском
Автор
Іноді електрику можуть вимкнути за чужу заборгованість
Іноді електрику можуть вимкнути за чужу заборгованість. Фото m.elektro

Пильність дозволить не потрапити в неприємну ситуацію

Добропорядні споживачі електрики знають, наскільки важливо вчасно передавати показники лічильника та платити за квитанціями. Але такою відповідальністю відрізняються не всі, а ще гірші, коли відключають електрику за чужі борги.

У таку неприємну ситуацію можна потрапити, купуючи об’єкт нерухомості на вторинному ринку. Уважність та пильність допоможуть уникнути неприємностей, повідомляє компанія YASNO, яка ділиться порадами щодо захисту своїх інтересів.

Що робити, щоб не відрізали світло за чужі борги

При покупці квартири чи будинку обов’язково перевіряйте стан особового рахунку. Якщо колишній власник нерухомості має борги, то вони будуть відображені.

Майте на увазі, що при покупці такого проблемного житла старі борги перейдуть до вас. Ситуація ускладнюється тим, що незнання про заборгованість може призвести до того, що електрику просто відріжуть. Тоді доведеться викласти чималу суму, щоб знову її під'єднати.

У компанії радять одразу після покупки переоформити особовий рахунок на себе. Цю процедуру також варто провести, якщо успадкували або отримали квартиру від родичів.

Раніше "Телеграф" писав, як передавати показники лічильника газу у 2024 році. Не всі користувачі знають про одну важливу зміну.