Рідина в коліні: стали відомі подробиці травми Довбика

Читать на русском
Автор
Український легіонер "Жирони" досі перебуває у лазареті
Український легіонер "Жирони" досі перебуває у лазареті. Фото Facebook Артема Довбика

Гравець може пропустити матч лідерів іспанської Ла Ліги

Форварду збірної України та іспанської "Жирони" Артему Довбику запланували додаткове медичне обстеження 6 лютого. Це сталося після того, як він відчув дискомфорт у коліні під час тренування.

Первинний огляд виявив наявність рідини в коліні і остаточний діагноз буде встановлено після проведення додаткових обстежень. Що це може означати — пояснив спортивний лікар Дмитро Бабелюк у коментарі «ТаТоТаке».

"Рідина в коліні — завжди реакція на травму. Вона буває двох типів — запальна (що, швидше за все, у Довбика) і кров’яна (що, наприклад, при розриві хрестів та серйозних травмах). У принципі, нічого супер складного: травма відбувається — рідина утворюється і набирається в порожнині суглоба або в суглобових сумках. Коліно тестують. Якщо травма нескладна і коліно функціональне, а єдине, що турбує це набрякла рідина, то її пунктують шприцом і гравець повертається до роботи через кілька днів", — пояснив лікар.

Також Бабелюк навів приклад: "Останній приклад — Джаррод Бовен із "Вест Хема". Буквально місяць тому була така ситуація, реакція на нескладну травму, рідину в коліні. Її забрали і Бовен почав грати приблизно через 10 днів".

Зазначимо, що вже у суботу, 10 лютого, "Жирона" проведе в гостях матч із мадридським "Реалом" — зійдуться лідери турнірної таблиці чемпіонату Іспанії. І український легіонер може не встигнути відновитись до цієї гри.

Цього сезону на рахунку 26-річного українця 14 голів та 5 асистів у 21 матчі Ла Ліги.

Раніше повідомлялося, що Довбик залишив Рамоса у дурнях, а у відповідь чемпіон світу хотів зламати українця.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу