"Вийти і на куражі зіграти три гри команді під силу": екс-гравець збірної України дав прогноз на кваліфікацію ОІ-2026

Читать на русском
Автор
Олександр Савицький вірить у успіх збірної України
Олександр Савицький вірить у успіх збірної України. Фото hsl.com.ua

Олександр Савицький вважає, що команді цілком під силу вийти у вирішальний раунд кваліфікації.

8 лютого у польському місті Сосновець, на льоду ArcelorMittal Park, стартує третій етап олімпійського кваліфікаційного турніру до Ігор-2026. За регламентом турніру чотири команди зіграють одна з одною в одне коло, по три матчі. І лише переможець вийде у вирішальний четвертий етап змагань і до кінця претендуватиме на путівку до Мілану, де за два роки і відбудеться Олімпіада.

Суперниками збірної України на цьому етапі змагань стануть команди Естонії, Південної Кореї та Польщі. Для вітчизняної команди завдяки відносно високому рейтингу це буде початок шляху на Ігри.

Говорячи про майбутній турнір екс-гравець збірної України, київського "Сокола" та низки зарубіжних клубів, учасник чотирьох чемпіонатів світу Олександр Савицький у коментарі "Телеграфу" зазначає: "Моя думка така, що якщо дивитися хто в якому дивізіоні грає, то тоді можна взагалі не виходити на лід.Я вважаю, що у нас досвідчений тренерський штаб.Контрольна гра, що пройшла напередодні, мені сподобалася, виграли у корейців, видно, що хлопці перебувають у гарній формі.Так що, я думаю, вийти і на куражі зіграти три ігри, як кажуть "від ножа", нашим хлопцям під силу. Буду за низ дуже переживати. Повторюся — на три ігри можна зібратися".

Відповідаючи на запитання про те, які переваги у нашої команди, фахівець зазначив: "З одного боку у нас молода команда, але є й низка досвідчених гравців. Раніше ці гравці вже показали, що можуть впевнено грати і з командами елітного дивізіону, і першого дивізіону. Скажу, що сплав молодості, досвіду, ну і, звичайно ж, найголовніше бажання – все це у команди є".

А говорячи про лідерів збірної, зазначив: "За рахунок одного – навряд чи, але в кожній лінії є лідери. Звичайно ж, від цих хлопців багато залежатиме. Не хочу прізвища називати, хлопці самі всі розуміють, але вони мають показати свої лідерські якості і повести за собою всю команду. Їхнє вміння в потрібний момент зібратися і виявити найкращі якості буде дуже важливим для команди в цілому. Знову ж таки можна сказати, що у великому механізмі кожен гвинтик – визначальний".

Напередодні став відомим склад нашої національної команди на ці змагання.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу