Вбивство українського баскетболіста у Німеччині: поліція затримала нових підозрюваних

Читать на русском
Автор
Володимир Єрмаков
Володимир Єрмаков. Фото facebook.com/UkrBasket

Німецька поліція встановлює причини того, що сталося

Поліція Оберхаузена заарештувала ще троє молодих людей після вбивства 17-річного українського баскетболіста. Юний спортсмен Володимир Єрмаков помер у лікарні через ножове поранення, отримане у бійці.

Нові подробиці у справі повідомляє RND. За інформацією джерела, поліція затримала ще трьох підозрюваних. Затримання відбувалося у п’ятницю, 16 лютого. Підозрювані — 14-річний німець грецького походження з Герне та двоє сирійців 14 та 15 років із Гельзенкірхена. Усі вони перебувають під слідством.

Головним підозрюваним, як і раніше, є 15-річний німець турецького походження з Гельзенкірхена, який перебуває під вартою вже кілька днів. У поліції вважають, що саме він завдав смертельного ножового поранення українцю.

У поліції з’ясовують причини того, що сталося. Напередодні слідчі заявили, що немає конкретних доказів ксенофобського акту. Правоохоронці вважають, що група підлітків намагалася пограбувати українських спортсменів, адже діяла "в такий спосіб" не вперше. Однак цього разу ситуація загострилася настільки, що одна людина загинула.

Нагадаємо, 10 лютого в Оберхаузені було вбито 17-річного українського баскетболіста з Києва Володимира Єрмакова. Також під час нападу постраждав його друг Артем Козаченко. За інформацією ЗМІ, трагедія сталася на національному ґрунті. Єрмаков та Козаченко виступали за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) з Дюссельдорфа. Володимир займався баскетболом та грав у дитячих командах "Тейваз" та "5T.EAM-ДЮСШ-12" (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року у Болгарії.

12 лютого речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що поліція Німеччини затримала нападника на українських баскетболістів. Головний підозрюваний добре відомий німецькій поліції по кількох випадках розбійного нападу.