Помер автор "золотого" гола у фіналі ЧС-1990

Читать на русском
Автор
Андреас Бреме забив переможний гол у ворота команди Аргентини
Андреас Бреме забив переможний гол у ворота команди Аргентини. Фото www.dfb.de

Андреас Бреме помер у 63 роки

Помер чемпіон світу з футболу 1990 року Андреас Бреме. Німецький гравець забив єдиний м’яч у фіналі того чемпіонату світу у ворота збірної Аргентини.

Бреме помер у ніч із понеділка на вівторок у віці 63 років, повідомляє Німецький футбольний союз. Він зіграв за збірну Німеччину 86 матчів, у яких забив вісім голів.

Бреме увійшов до історії футболу 8 липня 1990 року, коли він набрався сміливості та реалізував пенальті на 85-й хвилині фіналу чемпіонату світу в Римі проти Аргентини і приніс Німеччині титул переможним голом, зробивши рахунок 1:0. У складі збірної Німеччини Бреме також посів друге місце на чемпіонаті світу у 1986 році та друге місце у Євро-1992. Він був людиною, здатною проявити себе у важливі моменти. Бреме забив п’ять із восьми голів за збірну на чемпіонатах світу та Європи, при цьому три з них — у півфіналах чи фіналах чемпіонатів світу.

Андреас Бреме також досяг великих успіхів зі своїми клубами. З "Баварією" він виграв чемпіонат Німеччини у 1987 році, з міланським "Інтером" він виграв чемпіонат Італії у 1989 році разом з Лотаром Маттеусом та Юргеном Клінсманном і здобув перемогу в Кубку УЄФА у 1991 році. Після свого повернення до Німеччини Бремі пережив "чудо Бетценберга" під керівництвом Отто Рехагеля, коли він виграв Кубок Німеччини з клубом "Кайзерслаутерн" в 1996 році, командою, що вилетіла в нижчу лігу, а потім став чемпіоном Німеччини в 1998 році, в перший сезон після того, як клуб повернувся в елітний дивізіон.

Бреме також залишив свій слід як тренер. За час свого перебування на посаді менеджера команди. "Кайзерслаутерн" він дійшов до півфіналу Кубка УЄФА в сезоні 2000/2001 і повторив рекорд "Баварії" в Бундеслізі на старті сезону-2001/2002, здобувши сім перемог поспіль. У 2019 році його було введено до числа 11 засновників Залу слави німецького футболу в Музеї німецького футболу в Дортмунді.

Раніше повідомлялося, що помер легендарний воротар "Реала", який відіграв за клуб 18 сезонів.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу