Ви точно цього не знали: небанальний спосіб продовжити життя акумулятора телефону

Читать на русском
Автор
732
Всього одна проста дія врятує ваш гаджет
Всього одна проста дія врятує ваш гаджет. Фото Freepik

Батарея пристрою скаже "дякую"

Сучасні телефони добре і швидко працюють, а їх заряду вистачає надовго навіть за інтенсивного використання. Щоб батарея смартфона прожила довше, потрібно не тільки правильно заряджати її, але й регулярно оновлювати прошивку гаджета.

Ця порада продовжить життя акумулятора та всього телефону, тому рекомендацією краще не нехтувати, навіть якщо зараз до роботи "мобільника" немає жодних претензій. Чому для батареї важливо своєчасно оновлювати гаджет – діляться експерти проекту "В Андроїді".

Оновлення прошивки смартфона: у чому користь для батареї

На перший погляд здається, що це не впливає на стан акумулятора. Але насправді значення такої дії дуже недооцінюють.

У оновленнях не лише усувають старі "глюки". Розробники також намагаються оптимізувати роботу смартфона. Зокрема нерідко впроваджують зміни, які заощаджують заряд та знижують навантаження на батарею.

Розробники можуть покращити функції оптимізованої зарядки. Можливий перегляд алгоритмів розрахунку залишкової ємності батареї. Все це добре позначається на роботі телефону і продовжує життя акумулятора, отже, пристрій прослужить довше.

Раніше "Телеграф" повідомляв про причини такої проблеми, як швидка розрядка смартфона. Якщо заряду вистачає лише на кілька годин, то ігнорувати це не можна. Є 6 основних причин, які викликають цю проблему.