Шалені гроші: експерти підрахували, скільки українці витратили на авто у 2023

Читать на русском
Автор
Авторинок
Авторинок. Фото Українська правда

Щомісяця українці купують все більше і більше автомобілів

Українці, попри війну, продовжують купувати транспортні засоби. І йдеться не лише про авто першої необхідності, як-то пікапи для фронту, але й про дорогі та ексклюзивні машини.

Упродовж минулого року українці придбали понад 60 тисяч нових легкових авто. На них витратили понад 105 мільярдів гривень. Про це повідомляє Укравтопром.

Статистика куплених авто за 2023 рік

RAV-4.

З майже 61 тисячі легкових автівок найбільше грошей витратили приватні особи — понад 71 мільярд. За підсумками року, найбільше коштів витратили, щоб придбати модель авто Toyota. Найпопулярнішим став позашляховик RAV-4. Упродовж минулого року зареєстрували майже три тисячі екземплярів цієї моделі.

Однією з найпопулярніших марок автомобілів в Україні є BMW. На придбання майже тисячі одиниць цієї марки українці витратили близько 14 мільярдів гривень.

Третьою за популярністю маркою є Mercedes-Benz. На неї витратили загалом майже 11 млрд грн. До речі, найпопулярнішою моделлю став преміальний кросовер Mercedes-Benz GLE, який придбали 1061 раз.

На четвертому та п’ятому місцях розташувалися Volkswagen та Skoda. До речі, найпопулярнішою моделлю німецького бренду, яку купували найчастіше українці минулого року, є електрокар Volkswagen ID.4.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна стає "чорним ринком" елітних машин для ворога. Продажі елітних авто зростають з кожним місяцем.