"Ви пошкодуєте дуже швидко": механік розповів, які моделі авто найчастіше ламаються

Читать на русском
Автор
1526
Автомобілі, які часто ламаються
Автомобілі, які часто ламаються. Фото Freepik

Деякі з них просто розвалюються на СТО

Про надійність автомобіля зазвичай говорять відгуки власників, які уже певний час користуються ним. Та не менше знають про це досвідчені механіки, які щодня ремонтують авто.

Технік зі служби допомоги на дорозі на ім’я Роб в інтерв’ю Drive розповів, з якими ненадійними автомобілями він зіштовхується найчастіше. Він має великий досвід — понад 20 років.

Holden Cruze і Chevrolet Captiva

Holden Cruze — маленький міський автомобіль, який випускався в Австралії протягом 2011-2016 років. А Chevrolet Captiva — позашляховик середнього розміру, випущений GM. Роб каже, що не варто купувати ці автомобілі у вживаному стані. Звісно, все залежить від ступеня зношеності автомобіля і його загального стану. Але ці моделі, на думку механіка, однозначно гірші за своїх конкурентів. А Captiva, як каже Роб, це автомобіль, на якому зустрічаються найгірші несправності.

У цих моделях все виходить з ладу — електропроводка, генератори, акумулятори, коробки передач, карданні вали, підшипники тощо. Все, що завгодно тут може зламатись.

Ford Focus перших поколінь

Автомеханік радить уникати цих моделей, виготовлених з 2005 до 2011 роки. Власники цих авто дуже часто викликають екстрену допомогу на дорозі. У них зазвичай виникають такі несправності як проблеми з електрикою, тріщини на впускних колекторах, а також великі проблеми із системою безпеки.

Автомобілі з подвійною кабіною

Деякі авто з подвійною кабіною, які здатні на перевезення вантажів чи буксирування, часто ламаються. Роб бачив багато автомобілів, які не витримують навантаження. Йдеться про Volkswagen Amarok, Ford Ranger та інші. У них часто зустрічаються здуті турбіни, зіпсовані поршні, тріснуті інтеркулери. До цього списку також відносяться Nissan Navara, у яких часто є тріщини в трубі проміжного охолоджувача. Ця несправність просто руйнує автомобіль.

Fiat, Chrysler або Jeep

Купівля вживаних Fiat, Chrysler або Jeep — це те, про що ви потім точно пошкодуєте. Автомеханіки не хочуть навіть торкатися цих авто, тому що вони просто розвалюються. Роб каже, що він не взяв би ці моделі навіть як робочий автомобіль — все через проблеми з електрикою та інше. На станціях ТО бачать надзвичайно велику кількість цих зламаних авто.

Раніше "Телеграф" писав, що експерти назвали найнебезпечніші авто 2023 року за результатами краш-тестів. Camry стала однією з найгірших.