Camry - одна з найгірших: названо найнебезпечніші авто 2023 року за результатами краш-тестів

Читать на русском
Автор
917
Результати краш-тестів 2023 року
Результати краш-тестів 2023 року. Фото скриншот Youtube

Багато моделей, які вважались найбезпечнішими, розчарували

Щороку Американський інститут дорожньої безпеки публікує рейтинг найбезпечніших та найнебезпечніших автомобілів. Цей рейтинг визначається у результаті проведених краш-тестів.

Вони не завжди позитивні і влаштовують автовиробників та власників цих марок. Результати тестів опубліковані на каналі інституту в YouTube.

Результати краш-тестів 2023 року: топ найнебезпечніших авто

Перше місце в антирейтингу отримав Rivian R1S — електричний позашляховик. Він широко представлений на ринку України. Проте з’ясувалося, що фронтальні зіткнення — це його ахіллесова п’ята. Цей американський електромобіль коштує понад 112 тисяч доларів. Жаль, що за такі гроші виробник не надав покупцям повної впевненості у безпеці ТЗ.

Седан бізнес-класу Toyota Camry також не може впоратись у фронтальному зіткненні. А це, між іншим, одна з найпопулярніших моделей на планеті. Можливо, тому у Toyota вирішили прибрати Camry зі своєї лінійки в Японії. До того ж нещодавно автовиробник потрапив у скандал — з’ясувалося, що його дочірня компанія роками підробляла результати краш-тестів.

Третє місце отримав Ford Maverick — компактний пікап, який не надто полюбляють українці, адже його екземплярів майже не зустрінеш на дорогах нашої країни. І не дарма — він зовсім не впорався з боковим ударом, а також фронтальним краш-тестом.

Четверте місце зайняв розрекламований і популярний кросовер Volvo XC60. Раніше вважалося, що Volvo — одна з найбезпечніших марок авто у світі. І тут є 2 варіанти — або у Volvo не доопрацювали, або це просто міф.

У п’ятірці найгірших також значиться Toyota Grand Highlander, про який у компанії заявили, що він є один з найбезпечніших. Виявилось, що це не правда. Він показав далеко не найкращі результати при лобовому зіткненні.

Раніше "Телеграф" писав, що потужніший конкурент Nissan Leaf від Peugeot поступив у продаж. Він має запас ходу 400 км.