Volvo EM90 зійшов з конвеєра в Китаї: електромінівен отримає високий цінник

Читать на русском
Автор
Volvo EM90
Volvo EM90. Фото carnewschina.com

Шведський бренд Volvo — тепер не шведський

Geely Group, китайська автомобілебудівна компанія, розпочала серійне виробництво першого електричного мінівена від Volvo. Він отримає назву ЕМ90.

Оскільки багатоцільова машина Zeekr 009 продається дуже добре, ЕМ90 можна вважати її ремейджем. Про це повідомляє Carnewschina.

Яким буде Volvo EM90

Volvo EM90

Спочатку Volvo EM90 продаватиметься лише в Китаї. Він коштуватиме від 115 тисяч доларів США, що доволі багато як для китайської машини (і навіть для Volvo).

Мінівен почнуть постачати уже в березні. Його будують на платформі Geely SEА — тій самій, що і в і Polestar 4 та Lotus Eletre. Колісна база автомобіля складає 3205. Проте він має аж 6 сидінь. Вони розташовані за схемою 2+2+2.

ЕМ90 має електродвигун, розташований на задній осі. Він розвиває потужність у 200 кВт. Є також батарея ємністю в 116 кВт-год. Вона забезпечує запас ходу до 738 км. Початкова ціна машини становить 115 000 дол. США.

Volvo EM90

По факту, у Volvo EM90 порівняно з MPV Zeekr 009 MPV майже нічого не змінилось. Є різниця в інтер’єрі та екстер’єрі. Проте попередній автомобіль дає можливість замовити повний привід на 400 кВт, і коштує 70 тисяч доларів. Тобто варіант від Volvo менш потужний, але дорожчий.

Серійне виробництво Volvo ЕМ90 уже розпочалось. Шведський виробник каже, що ця модель покликана прискорити електрифікаційну трансформацію автомобільного бренду.

Чому Volvo виробляють у Китаї? Зараз саме Geely володіє одним із найбільших заводів у Піднебесній з виробництва електрокарів. Він має можливість складати до 300 тисяч автомобілів на рік.Тут також збирають Polestar 4, Zeekr 009 та Zeekr 001. А Volvo EM90 створили на базі китайської платформи.

Раніше "Телеграф" писав, що Tesla Cybertruck, який змінює колір, показали у Мережі. Опубліковано перші фото.