Найпопулярніша модель Volkswagen більше не матиме механічної коробки передач: причина

Читать на русском
Автор
Golf GTI 2025 року
Golf GTI 2025 року. Фото motor1

Багато хто розчарується

У січні німецька автомобілебудівна компанія Volkswagen показала Golf GTI 2025 року у камуфляжі у Лас-Вегасі. Та лише тепер стало відомо, яке майбутнє чекає хетчбек у 2025 році.

Як стало відомо, після 2024 року зникне шестиступенева механічна коробка передач. Про це Motor1 повідомив спеціаліст із комунікацій із продуктами Volkswagen of America Джерон Андерсон. Він сказав, що моделі Golf GTI та Golf R не матимуть МКПП після 204 року.

Деталі

Golf GTI 2025 року

Здавалось би, Volkswagen вирішив прибрати механічну коробку з асортименту через правила Євро-7, але тепер стало відомо, що його американський родич також не матиме "механіки". Це пояснюється дуже просто — у Сполучених Штатах трипедальні автомобілі — страшенна рідкість. Їх тут не більше ніж 5%. Оскільки 95% Golf продавалися з "автоматом", просто не має сенсу виробляти автомобілі на "механіці".

Тепер стало відомо, що повнопривідний Golf також буде пропонуватися з автоматом. Станеться це у 2025 році. За попередньою інформацією, Golf 8 все ж пропонуватиметься на механіці з 1,5-літровим бензиновим або 2,0-літровим дизельним двигуном, але лише на деяких ринках.

До слова, VW ще не представив оновлений Golf R. Станеться це лише наприкінці літа, а зараз його можна побачити в камуфляжі, де найпотужніший автомобіль серії проходить тести.

Як писав "Телеграф" раніше, деякі моделі автомобілів просто розвалюються на ходу. У цих моделях все виходить з ладу — електропроводка, генератори, акумулятори, коробки передач, карданні вали, підшипники тощо.