Бюджетне рішення: як вибрати кросовер Volkswagen з пробігом

Читать на русском
Автор
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan. Фото Volkswagen

Одним з найкращих кросоверів на ринку є Volkswagen Tiguan

Вибір компактних кросоверів на авторинку сьогодні дуже великий. Автовиробники щороку намагаються створити ще потужніші, комфортніші та ефективніші машини.

Наприклад, виробник Volkswagen виходив на ринок кросоверів з великого та дорогого Touareg. Після виходу він нарвався на велику кількість критики. Як знайти дешевший та якісніший кросовер німецького бренду, розповідають експерти auto.ria.

Volkswagen Tiguan: переваги та недоліки авто

Автори видання звертають увагу на Volkswagen Tiguan, який є якісним та вартує своїх грошей. Вони розповідають про усі переваги та недоліки цього авто. Зокрема, за якістю кузова модель не поступається більшості своїх конкурентів. Є 1 місце, де можна побачити іржу. Це нижня кромка кришки багажника.

У салоні цей автомобіль має хорошу якість матеріалів та м’який пластик, приємний на дотик. Хоча інтер’єр подобається не всім. Оббивка сидінь також якісна і тримається дуже довго. А в плані шумоізоляції це один з найкращих кросоверів класу.

Volkswagen Tiguan

Щодо електрики, то однією з основних проблем є несправність запобіжника, що відповідає за освітлення. Також бувають проблеми з пічкою, яка часто починає шуміти. Проте ремонт цих нюансів не обійдеться надто дорого.

У Tiguan зазвичай хвалять підвіску, завдяки якій кросовер непогано керується і приємний у дорозі. Проте через 50 тисяч пробігу українськими дорогами можуть почати стукати стійки стабілізатора, скрипіти втулки чи підшипники.

Щодо моторів, то їх стільки, що відразу не розберешся. На українському ринку представлені 2,0-літрові бензинові TSI. У них є один недолік — вони мають дуже великий апетит до мастила. Є також 1,4-літровий двигун, який зустрічається у нас дуже рідко. Проте він дуже часто виходить з ладу — експерти не рекомендують його обирати.

З 2011 року Tiguan отримав рестайлінг, де суттєво доопрацювали двигуни і усунули всі проблеми. Проте найякіснішими у лінійці є саме дизельні агрегати — вони не жеруть масло і паливо. Проте заправляти їх можна лише якісним паливом. Коштують вживані Tiguan в Україні від 8600 до 32 тисяч доларів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зламати коробку "автомат" за 1 день. Названо головну помилку водіїв.