Справжня капсула часу: знайдений рідкісний Ford Mustang, який 45 років простояв у підвалі

Читать на русском
Автор
Ford Mustang Shelby GT500 45 років простояв у підвалі Новина оновлена 15 лютого 2024, 17:33
Ford Mustang Shelby GT500 45 років простояв у підвалі. Фото autoevolution

Усього в 1969 році було випущено 1537 екземплярів цієї моделі

В одному з американських підвалів був виявлений рідкісний спорткар Ford Mustang Shelby GT500 1969 року випуску. Як з’ясувалося, останні 45 років ця модель не проїхала жодного кілометра.

Як повідомляє Autoevolution, цей автомобіль за своє життя проїхав лише 42,4 тисячі км. Початковий власник купив цей екземпляр саме 1969 року, а за десять років дбайливо сховав його у підвалі з клімат-контролем. З невідомих причин автомобіль від того часу більше ніколи не виїжджав на дорогу і навіть не заводився.

Враховуючи те, що умови, за яких зберігався Ford Mustang Shelby GT500, були досить гарні, то й зовнішній вигляд автомобіля досить пристойний. Всередині цього спорткару також мало що змінилося, адже салон та мотор збереглися доволі непогано.

Що стосується технічних характеристик, то тут продовжує працювати оригінальний двигун V8 об'ємом 428 кубічних дюймів (7,0 літра) в поєднанні в парі з чотириступеневою механічною коробкою передач. Також цей "Мустанг" оснащений гідропідсилювачем рульового управління і гальмами з підсилювачем. До "сотні" він здатен розігнатися за шість секунд, а також він здатен розвинути швидкість до 200 км/год.

Зазначається, що цей автомобіль виставлений на продаж. За нього планується отримати близько 175 тисяч доларів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що на дорогах Києва помітили справжній раритет Toyota Camry. Ця модель випускалася від 1982 до 1986 років, до того ж вона має незвичайний для України кузов.