Його створив відомий італійський дизайнер: у сараї знайшли 35-річний Seat Ibiza з двигуном від Porsche

Читать на русском
Автор
Seat Ibiza 1991 року
Seat Ibiza 1991 року. Фото motor1

Дизайн цієї Seat Ibiza 1991 року створив дизайнер Giorgetto Giugiaro

В одному з закинутих сараїв Угорщини виявили старий автомобіль Seat Ibiza. Він датується 1991 роком випуску. Цікаво, що цей Seat Ibiza є унікальним, адже його дизайн розробляв відомий італійський автомобільний дизайнер Giorgetto Giugiaro, а двигуни — компанія Porsche.

У 1980-х Seat створював дуже круті автомобілі. І ця Ibiza — чудовий цьому приклад, пише Motor1.

Чим унікальний цей автомобіль

Цей Seat Ibiza щонайменше десятиліття простояв у старому занедбаному гаражі. Ним володіла вчителька, яка придбала авто для пересування містом. Коли вона купила собі нову машину, залишила цей Seat Ibiza у сараї. Лише на відео, опублікованому на YouTube-каналі Old Skull Garage, вперше вдалось витягнути його з гаража.

Маленький хетчбек Seat Ibiza дебютував у 1984 році. Після цього концерн VW перебрав бренд під свій контроль. У розробці цієї моделі базувались на концепції VW Golf другого покоління, яка була відхилена.

Porsche створила 1,2, 1,5 та 1,7-літрові двигуни для цього авто. У той час Seat планував покращити відносини з німецьким брендом, тому дозволила розмістити логотип System Porsche на головці блоку циліндрів.

Варто сказати, що ця модель принесла шалені заробітки для Seat. Модель була настільки популярна, що за 10 років компанія продала 1 млн 342 тисячі екземплярів цього авто.

На відео представлений екземпляр з 1,5-літровим двигуном. Водій на відео налив трохи бензину, щоб запустити силовий агрегат. Паливний насос не відразу захотів працювати, але через деякий час він все-таки ввімкнувся. Після зйомок відео син власниці авто забрав його додому — він хоче відремонтувати машину і зробити її придатною для пересування. Оскільки старовинні автомобілі стають все більшою рідкістю для наших доріг, цьому Seat Ibiza пощастило. Він отримав друге життя.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на дорогах Києва помітили справжній раритет. Таку модель легендарної Toyota Camry бачили далеко не всі.