Не Audi і навіть не Mercedes: названо найнадійніші виробники авто

Читать на русском
Автор
2185
Найнадійніші та найненадійніші марки авто
Найнадійніші та найненадійніші марки авто. Фото freepik.com

Audi на одній з найнижчих сходинок рейтингу

Надійність автомобіля визначає не лише його ціну, але й рейтинг серед покупців. Бо кожен хоче, щоб авто не ламалось, і служило багато років.

Дані про найнадійніші машини на американському ринку публікує аналітична агенція JD Power. Згідно з дослідженням, якість автомобілів з року в рік знижується. Причиною цього є електричні силові установки та складність сучасних інформаційно-розважальних систем. Для дослідження опитали 30 з половиною тисяч власників авто. Усі з них придбали авто не пізніше як три роки тому.

З’ясувалось, що минулого року кількість скарг на авто збільшилась. Якщо у 2022 році на несправності скаржилися у 186 випадках на кожних 100 машин, то минулого року показник виріс до 190. У період з 3 міс до 3 років у 17% власників виникали проблеми та несправності авто (проти 12% у 2022-му).

Друга проблема — складні інформаційно-розважальні системи. На них скаржаться 49 зі 100 власників авто. Третя найрозповсюдженіша проблема сучасних авто — кузов, що швидко піддається корозії. Водії також часто вказують, що сучасні безпекові функції, такі як круїз-контроль, часто є непередбачуваними. Найчастіше проблеми виникають в гібридах та електрокарах.

Найнадійніші та найненадійніші марки авто

Lexus

Перше місце серед найбільш надійних авто за відгуками американських водіїв займає Lexus. На другій позначці розташувався японський автовиробник Toyota. Далі йде Buick — американський автомобільний бренд, який входить до складу корпорації General Motors. На останніх сходинках рейтингу опинився американський Lincoln, далі — Tesla, потім Volkswagen, Land Rover, і тоді аж Audi.

Раніше "Телеграф" писав, що китайських авто в Україні стало вдвічі більше. Кожна п’ята машина, яка була ввезена в січні 2024 року, китайського походження.