Електрокар нового європейського бренду показали на шпигунських знімках: він коштуватиме $14 000

Читать на русском
Автор
Firefly EV
Firefly EV. Фото carnewschina

Це перший електрокар бренду Nio, який представлять спочатку на китайському ринку

Перший автомобіль від європейського бренду Firefly, що належить Nio, показали на шпигунських знімках. Президент компанії Цінь Ліхонг сказав, що бренд вийде на початку 2025 року.

Як видно на фото, це буде кросовер компактного розміру, типу Volkswagen ID.3 чи ще не випущеного BYD Yuan UP. Про це повідомляє Carnewschina.

Що відомо про майбутній електрокар Firefly

Firefly

Згідно з шпигунськими фотознімками, автомобіль матиме компактну і округлу форму. Здавалось би, що це хетчбек, але по кліренсу бачимо, що, ймовірно, це буде компактний кросовер. Ззаду є спойлер спортивного типу.

Автомобілі бренду Firefly коштуватимуть від 14 до 28 доларів США, залежно від версії. На відміну від Nio, моделі якого спочатку представляють в Китаї, а потім розводять на інші ринки, Firefly спочатку представлять в Європі. Тобто бренд позиціонує себе як європейський, хоч виробництво і налагодили саме на території Піднебесної.

Firefly

Виробник створюватиме електромобілі компактного розміру за доступну ціну. Так, Firefly зосереджуватиметься на молодіжній авдиторії. Перший електрокар продаватимуть в Європі уже влітку цього року.

Складання лінійки електрокарів налагодили у Чучжоу у Китаї на заводі, перебудованому з колишнього бренду Cheetah. Він має великі виробничі потужності — у розмірі 450 тисяч автомобілів на рік.

Зараз у Європі Nio також продає свої автомобілі, що належать до преміального бренду Alps. Вони представлені на 5 європейських ринках. Коштують вони від 28 тисяч доларів.

Минулого року компанія Nio продала понад 160 тисяч електрокарів по всьому світу. Це велика цифра як для молодого бренду, хоча і не дотягує до очікуваної у 245 тисяч одиниць.

Раніше "Телеграф" писав, що Chery створює власний "кубик", але у 10 разів дешевший. Він матиме 6 версій, і всі — на чистій електриці.