Chrysler презентувала концепт надсучасного електрокара, у якому двері відкриваються у всі боки та навіть вгору

Читать на русском
Автор
Chrysler Halcyon
Chrysler Halcyon. Фото caranddriver

Двері у Chrysler Halcyon відкриваються на лише за рухом і проти нього, але і вверх

Chrysler представив концепт електричного седана Halcyon з надсучасними технологіями. Наприклад, йдеться про 800-вольтову архітектуру та передову літій-сірчану технологію.

На вигляд цей електричний седан трішки схожий на Porsche Taycan чи Audi e-tron GT — він має такі же плавні лінії, хоча елементи дизайну інші. Про це пише Сar and driver.

Повідомляється, що електрокар побудовано на тій же основі, що й електричний Jeep Wagoneer S. Щодо дизайну, то він надзвичайно аеродинамічний, видно вузьку щілину на капоті та ручки дверей, що ховаються всередину.

Задні двері у Halcyon відкриваються разом із передніми дверима. Це забезпечує більш повний та зручний доступ до салону. Двері також відкриваються разом з панелями на даху. Це робить лінію даху вищою і полегшує процес входу та виходу з авто.

У що у салоні

Салон оздоблено мікрозамшею, яка майже повністю виконана з переробленого пластику. Нею оббита більша частина салону. Сидіння мають ергономічну форму, плаваючі підлокітники та тверді подушки.

Щодо батареї електрокара, то вона заснована на літій-сірчаній технології і не містить марганець, нікель або кобальт, у порівнянні з сучасними батареями. Матеріали, використані у цьому електрокарі, важать менше за інші, проте є більш енергоємними. Наразі це все, що відомо про новітню батарею.

Раніше "Телеграф" писав про найочікуваніші електрокари світу. Вони вийдуть у 2024 році.