Найочікуваніші електрокари світу: їх можна буде купити уже зовсім скоро

Читать на русском
Автор
Електрокари
Електрокари. Фото electrocars.lviv.ua

Тут є моделі на будь-який смак та гаманець

За електромобілями майбутнє. Щороку автовиробники роблять їх сучаснішими, автономнішими та якіснішими. Майже кожен бренд працює над виробництвом екологічних авто.

Деякі з них все ще перебувають на етапі концепції, інші ж вийдуть зовсім скоро. Про ті авто, які варто очікувати у 2024 році, розповідає Сar and driver.

Acura ZDX

Acura ZDX

У 2024 році на ринок вийде кросовер середнього розміру. Він побудований на платформі General Motors Ultium, розробленій разом з Cadillac Lyriq. Машина матиме надпотужний акумулятор — його ємність складає 102 кВт·год.

Батарея надає автомобілю запасу ходу 525 км. Електрокар матиме задній привід, потужність якого складатиме 340 кінських сил. Буде також повнопривідна модель з потужністю понад 500 "коней". Коштуватиме авто близько 60 тисяч доларів.

Audi A6 e-tron

Audi A6 e-tron

Поки що на фото представлений лише концепт Audi A6 e-tron, але відомо, що саме так виглядатиме автомобіль у серії. Електрокар буде продаватись разом з таким же седаном з ДВЗ А6.

Автомобіль матиме 2 електромотори, сумарна потужність яких складатиме 469 кінських сил. Запас ходу перевищуватиме 640 км.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron

Ряд електричних кросоверів німецького бренду також розширить Q6 e-tron. Він займе проміжне місце між кросоверами Q4 та Q8 e-tron. Батарея на 93,0 кВт-год забезпечить запас ходу у близько 506 кілометрів. Буде 2 варіанти — повнопривідний на 375 кінських сил та спортивний потужністю в 482 "коней".

Buick Electra

Buick Electra уже представили на китайському ринку, а тепер готується представити свій електричний позашляховик на світовому ринку. Він побудований на акумуляторній платформі Ultium від GM. Він матиме запас ходу близько 460 кілометрів та 340-сильний двигун.

Cadillac Celestiq

Cadillac Celestiq

Майбутній Cadillac Celestiq виглядатиме як екстравагантний автомобіль, кожен екземпляр якого збиратимуть вручну. Коштуватиме автомобіль дорого — понад 300 тисяч доларів. Це 600-сильний електричний хетчбек, який буде прямим конкурентом для Bentley та Rolls-Royce.

Раніше "Телеграф" писав, що китайських авто в Україні стало вдвічі більше. Кожен п'ятий з них — з Піднебесної.