Чому з кондиціонера дме гаряче повітря: причини несправності і способи її виправлення

Читать на русском
Автор
Пристрій може зламатись Новина оновлена 20 травня 2024, 16:20
Пристрій може зламатись. Фото pic2.me

Автомобільний кондиціонер часто ламається у найневідповідніший момент

Уявіть собі роздратування, коли ви сідаєте в авто у спекотний день з надією охолодитись за допомогою кондиціонера, а з вентиляційних решіток дме лише гаряче повітря.

Що ж сталось? Лише вчора ж було все добре. Це може свідчити про декілька несправностей, які можна виявити та виправити. Розглянемо основні причини цієї проблеми і способи їх усунення.

Недостатній рівень холодоагенту

Однією з найпоширеніших причин є низький рівень холодоагенту в системі кондиціонування. Без достатньої кількості цього газу система не здатна охолоджувати повітря. Рішення просте: зверніться до сервісного центру для заправки системи холодоагентом.

Проблеми з компресором

Компресор є серцем кондиціонера. Якщо він несправний або працює зі збоями, система не буде охолоджувати повітря. Тут необхідна діагностика та, можливо, ремонт або заміна компресора.

Забруднений конденсатор

Конденсатор відповідає за відведення тепла з холодоагенту. Якщо він забруднений, тепло не буде ефективно виводитись, і в результаті кондиціонер не зможе охолодити повітря. У цьому випадку потрібно почистити конденсатор від бруду та пилу.

Несправний термостат

Термостат контролює температуру всередині салону. Якщо він несправний, система кондиціонування може працювати некоректно, і замість холодного повітря ви отримуватимете гаряче. У цьому випадку необхідно замінити термостат.

Витоки в системі

Витік холодоагенту може виникати через пошкоджені шланги або ущільнення. Такі проблеми ведуть до втрати холодоагенту і, як наслідок, до несправності системи охолодження. Виявлення та усунення дірок у системі допоможе відновити роботу кондиціонера.

Виявивши причину, ви зможете розв'язувати проблему самостійно або за допомогою фахівців. Регулярна перевірка та обслуговування системи кондиціонування допоможуть уникнути подібних неприємностей у майбутньому. Не забувайте дбати про свій автомобіль, і він відповідатиме вам бездоганною роботою.

Раніше "Телеграф" писав, чому водіям приходять чужі штрафи за порушення правил дорожнього руху. Деякі автомобілісти побоюються, що їх потрібно сплачувати.