"Це якась дикість": у Дніпрі директор оперного театру вдарив актора

Читать на русском
Автор
1990
Представники правоохоронних органів збирали свідчення у присутніх
Представники правоохоронних органів збирали свідчення у присутніх. Фото Чернігівський театр ім. Шевченка

Поліція порушила кримінальне провадження

У середу, 17 січня 2024 року, приблизно о 13:30 директор оперного театру Дніпра Костянтин Пінчук ударив по обличчю чернігівського актора Миколи Лемешка. Інцидент стався біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету.

Автобус чернігівської трупи не зміг в’їхати у внутрішній двір, тож тимчасово перекрив проїзд. Коли актори вивантажували сценічні костюми зі службового автобуса, під’їхав автомобіль Volkswagen Touareg, в якому і був нападник, повідомляє Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка на сторінці у Facebook.

Що відомо про хворобу Х

Костянтин Пінчук вийшов із авто у супроводі ще одного чоловіка і у грубій формі вони вимагали відігнати автобус. Побачивши, що їхню вимогу не виконують, директор оперного театру звернувся до Лемешка. Він попросив його покликати водія автобуса.

Чернігівський актор пояснив, що їм не вдасться відігнати транспортний засіб, бо проїзд заблоковано іншими автомобілями. Пінчуку не сподобалася ця відповідь. Він ударив Лемешка по обличчю.

Актори звернулися до поліції. Вже коли правоохоронці прибули на місце інциденту, туди під’їхав автомобіль. З нього вийшов невідомий чоловік, котрий почав погрожувати присутнім розправою. Поліція на це не відреагувала.

Чоловік із синцем на обличчі
Наслідки нападу на актора Миколу Лемешка

За фактом нападу на актора відкрито кримінальне провадження за ст. 125 (навмисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, інформує "Дніпро Оперативний". Слідство продовжується, правоохоронці з’ясовують усі обставини цього інциденту.

Користувачі Мережі бурхливо відреагували на напад директора оперного театру на актора. Поведінку Пінчука назвали дикістю.

Скандали з Пінчуком

У 2019 році спалахнув гучний скандал у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету. Костянтина Пінчука, який тоді був в.о. директора, група акторів звинуватила у цілеспрямованому знищенні оперного та балетного мистецтва у Дніпрі. Співробітники театру скаржилися на цькування у колективі та навмисне створення конфліктних ситуацій.

Вони також висловилися про нового художнього керівника. Пінчук призначив на цю посаду Володимира Назарова, який втік із Росії після того, як він розкритикував Путіна. Той прибирав із репертуару українські популярні опери, воліючи, за словами режисерки Жанни Чепелової, ставити "низькопробні жанри".

Зауважили актори й той факт, що ні Пінчук, ні Назаров до того не очолювали культурні заклади. Саме тому вони не можуть зрозуміти творчих людей та їх цінності. Для останніх важливе не прагнення заробити, а дбайливе ставлення та любов.

Однак, цей скандал не позбавив Пінчука посади. Навпаки, він став директором і продовжив керувати театром.

Раніше "Телеграф" писав, що на Дніпропетровщині підлітки побили свого товариша. Вони залишили його вмирати у квартирі, не надавши допомоги.