Азарову світить понад 10 років за ґратами: СБУ передала його справу до суду

Читать на русском
Автор
Микола Азаров
Микола Азаров. Фото Відкриті джерела

Азаров разом із російськими пропагандистами закликає до знищення України

Колишньому прем’єр-міністру України часів Віктора Януковича загрожує 12 років ув’язнення. Микола Азаров підтримав напад РФ на Україну та закликав окупантів захопити Київ, а його помічницю нещодавно викрили вже.

Про це повідомляє СБУ. Слідчі вже провели спеціальне розслідування та направили обвинувальний акт до суду.

Наразі Микола Азаров ховається від правосуддя за кордоном. Колишній український прем’єр активно співпрацює з російськими спецслужбами та, за їхніми вказівками, регулярно виступає на пропагандистських телеканалах з антиукраїнськими висловлюваннями: закликає російських солдатів захопити владу в Києві та всіляко намагається очорнити командування нашої країни. Азаров був помічений на шоу Володимира Соловйова та Ольги Скабеєвої.

Виходячи із зібраних доказів, слідчі СБУ заочно повідомили Миколі Азарову про підозру відразу за трьома статтями ККУ:

  • ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, організація та проведення заходів політичного характеру, провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою глорифікація – агресором);
  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);
  • ⁠ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, її учасників).

Колишньому прем’єру загрожує 12 років ув’язнення. Попри те, що Азаров ховається від правосуддя, СБУ все одно шукає способів притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що СБУ оголосила у розшук патріарха Кирила, який благословляв російських солдатів на війну з Україною.