Заарештували лише одного: випливли цікаві деталі про Гринкевичів

Читать на русском
Автор
1015
https://www.facebook.com/plinskiymedia Новина оновлена 18 січня 2024, 20:06

Кордон він не перетинав

Сина бізнесмена Гринкевича Романа, якому разом із його батьком Ігорем оголосили підозри у скандальній справі про постачання товарів для ЗСУ, оголосили у розшук. Поки що його не вдається знайти.

Про це повідомляє "Суспільне", посилаючись на речника ДБР Тетяну Сапьян. Варто зазначити, що ім’я "близького члена родини Ігоря Гринкевича", який розшукується, не називається, але журналісти, враховуючи всі обставини, припускають, що йдеться саме про сина бізнесмена Романа.

Спікер зазначила, бюро викрило організовану групу на угодах із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Спільники завдали державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень. 17 січня п’ятьом членам угруповання повідомили про підозру, втім, один із них досі ховається.

"Вчора (17 січня, — ред.) проводилися низка невідкладних обшуків, щоб знайти й затримати членів злочинного угруповання, в тому числі родича львівського бізнесмена. На жаль, його поки не знайшли, але підозра в шахрайстві та участі в злочинному угрупованні йому оголошена в установленому законом порядку", – зазначила Тетяна Сап’ян.

Представник ДБР заявила, що родича львівського бізнесмена оголосили у розшук.

"Якщо вам відомо про його місце перебування, повідомляйте правоохоронним органам. Кордон він офіційно не перетинав", — каже Тетяна Сап’ян.

Нагадаємо, що Ігоря Гринкевича затримали, коли він намагався дати хабар одному з керівників слідчого управління ДБР. Сума хабара складала 500 тисяч доларів. Печерський суд своїм рішенням відправив Гринкевича під варту. Він міг вийти під заставу майже 430 млн грн, але не став.

Підприємця підозрюють у тому, що він витратив на свої потреби понад 1 млрд. гривень Міністерства оборони України. Будівельні компанії Гринкевичів займалися постачанням одягу та харчування для ЗСУ. Після скандалу українське відомство розірвало договори із фірмами бізнесмена. А 17 січня Гринкевичу та його сину оголосили підозру у справі про постачання для ЗСУ. У ДБР повідомили, що слідчі наразі встановлюють повне коло осіб, причетних до кримінального правопорушення. У тому числі перевіряється інформація щодо посадових осіб Міністерства оборони України.

Раніше ми писали про те, що наречена Гринкевича Морозюк розірвала заручини.