В Афганістані розбився російський літак: подробиці (відео)

Читать на русском
Автор
7749
John Davies - CYOW Airport Watch/wikimedia.org

Пошуки літака продовжуються

На території Афганістану розбився російський бізнес-джет. Рейс був евакуаційним, на його борту могло перебувати 6 людей.

Так, за даними "Росавіації", інцидент стався увечері 20 січня біля кордону Таджикистану. Пасажирський літак Falcon 10 (реєстраційний номер RA-09011) пропав із радарів і перестав виходити на зв’язок. Російське відомство повідомляє, що RA-09011 належить ТОВ "Атлетік Груп" та приватній особі, хоча також варто зазначити, що до повідомлення "Росавіації" в мережі повідомляли про те, що цей борт належить "Газпромавіа".

За інформацією російського посольства в Афганістані: Місцева наземна пошуково-рятувальна служба знайшла літак Falcon 10 (реєстраційний номер RA-09011).

З шести людей, які перебували на борту літака, попередньо: чотири живі (у них різні травми), доля двох людей уточнюється.

"Повітряне судно виконувало чартерний санітарний рейс* за маршрутом Гая (Індія) — Ташкент (Узбекистан) — Жуковський (Росія). Початковим місцем вильоту літака Falcon був аеропорт Таїланду Утапао", — йдеться в повідомленні.

Зараз йдуть пошуки повітряного судна, що розбилося.

Тим часом, український блогер Денис Казанський припустив, що причиною катастрофи є санкції.

"Рано чи пізно це мало статися. Після введення санкцій російські літаки ламалися і здійснювали екстрені посадки майже щотижня. Цей перший, який розбився. На борту літака було 6 осіб. Це був чартерний рейс на користь "Газпрому". Мабуть, загинули якісь VIPи", — пише він.

Станом на вечір 21 січня, за інформацією російського посольства в Афганістані, відомо, що місцева наземна пошуково-рятувальна служба знайшла літак Falcon 10 (реєстраційний номер RA-09011). За їх даними з шести людей, які перебували на борту літака, попередньо: чотири живі (у них різні травми).

Як пишуть росЗМІ, за попередніми даними ще двоє людей, котрі перебували на борту літака — сімейна пара Анна і Анатолій Євсюкові. Рейс був евакуаційним і зазнав катастрофи в гірському районі Афганістану через проблеми з паливом та двигунами. До Росії перевозили Ганну Євсюкову, яка підхопила інфекцію на відпочинку у Паттайї. Її чоловік Анатолій супроводжував дружину.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ввечері 22 серпня в Тверській області Росії розбився літак Євгена Пригожина. За даними Росавіації він мав перебувати на борту.