Стежив за ЗСУ та передав локації ворогу: російського агента затримали в одному з обласних центрів

Читать на русском
Автор
СБУ Новина оновлена 22 січня 2024, 15:00
СБУ. Фото Колаж "Телеграф"

Зловмисник "малював" для агресора схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могла рухатись військова техніка Сил оборони

Служба безпеки затримала чоловіка, якого підозрюють у зборі розвідданих про Сили оборони у Миколаєві. Російські спецслужби цікавились локаціями військових шпиталів та медзакладів, де лікувалися українські захисники. Наразі затриманий перебуває під вартою.

Про це повідомили в пресслужбі безпеки України. За даними відомства, підозрюваним виявився співробітник місцевого комунального підприємства.

Чоловік потрапив у поле зору загарбників через свої прокремлівські погляди, які оприлюднював у соцмережах. Через це на нього дистанційно вийшов представник спецслужб РФ і запропонував співпрацю у війні проти України.

"Зловмисник "малював" для Російської Федерації схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могла рухатись військова техніка Сил оборони. Також він намагався виявити місця базування бойових підрозділів ЗСУ та з’ясувати про наявне озброєння", — йдеться в повідомленні.

Війська Росії розраховували отримати розвіддані задля підготовки ракетно-дронових ударів по військовій інфраструктурі обласного центру, доповнили в СБУ.

"Для виконання ворожих завдань фігурант об’їжджав місто на власному автомобілі та приховано фіксував локації "потрібних" об’єктів. Потім отримані відомості він позначав на електронних картах, про що "звітував" в анонімному чаті своєму російському куратору", — йдеться в повідомлені.

Передав дані ворогу

Працівники Служби безпеки затримали чоловіка у власному житлі, його підозрюють у "Несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ". Зловмиснику загрожує 12 років тюрми.

Раніше "Телеграф" писав, що прикордонники затримали любителя "русского міра", який листувався з окупантами та "днрівцями". Він вважає, що вважає, що життя в РФ набагато краще, ніж в Україні.