На Хмельниччині чоловік вимагав у колишньої гроші за всі подарунки для неї: у суді вирішили, що з ним робити

Читать на русском
Автор
794
На Хмельниччині суд покарав чоловіка, котрий вимагав гроші у колишньої дівчини
На Хмельниччині суд покарав чоловіка, котрий вимагав гроші у колишньої дівчини. Фото Колаж "Телеграф"

Чоловіка затримали після того, як потерпіла перерахувала йому на банківську картку 28 тисяч гривень

На Хмельниччині судили чоловіка, який вимагав гроші у своєї колишньої дівчини за подарунки, що він дарував їй, поки вони були у стосунках. Щоб досягти свого, він навіть погрожував колишній коханій вбивством.

Про це повідомили у Хмельницькому апеляційному суді. Зазначається, що у 2021 році чоловік після того, як розійшовся зі своєю дівчиною, почав вимагати у неї гроші, які він витратив на неї. Спочатку йшлося про 9 тисяч гривень, а пізніше вже про 28 тисяч.

"Скільки й за що вона заборгувала, розповідав їй у текстових та голосових повідомленнях. У разі неповернення "боргу" погрожував фізичною розправою. Чоловіка затримали після того, як потерпіла під контролем правоохоронців перерахувала йому на банківську картку 28 000 гривень", — зазначили в суді.

Було встановлено, що він вимагав гроші за:

  • квіти,
  • косметику,
  • салон краси,
  • заправку авто та інше.

"У процесі численних телефонних загроз та повідомлень потерпілої, саме обвинувачений, а не потерпіла виступав ініціатором розмов, призначав зустрічі та висував вимоги, давав вказівки про передачу коштів, встановлював строки зустрічей і надалі отримав кошти. (…) Згідно з зафіксованими розмовами потерпіла не вмовляє обвинуваченого не переконує, щоб він отримав кошти, не впливає на нього іншим способом", — додали в апеляційному суді.

Суд покарав чоловіка за погрози вбивства на чотири роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на два роки випробувального строку. Крім того, на користь потерпілої суд стягнув 10 тисяч гривень моральної компенсації.

"Обвинувачений подав апеляційну скаргу з проханням скасувати вирок суду першої інстанції та виправдати його. На його переконання, звинувачення ґрунтується на припущеннях і його вина не доведена. Мовляв, потерпіла позичила в нього гроші й він просто просив їх повернути, без здирництва та погроз", – наголосили у суді.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Києві іноземець найняв кілера, щоб той убив власника стоматологічного бізнесу. Після цього він сам хотів заволодіти цією справою.