Сіярто отримав таємничий лист українською з погрозами: чи приїде він в Україну

Читать на русском
Автор
1931
Петер Сіярто
Петер Сіярто. Фото https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official

Менш ніж за тиждень політик має відвідати Ужгород

На електронну пошту посольства Угорщини в Україні нібито надійшов лист українською мовою зі смертельними погрозами міністру закордонних справ країни Петеру Сіярто на тлі підготовки його візиту до Ужгорода 29 січня. Автор повідомлення пише, що народ ненавидить угорців і що делегації влаштують "вибуховий прийом".

У листі також є "рекомендація" підготувати труну на повний зріст для міністра закордонних справ Угорщини. Про це повідомляє видання Index.

Сценарій війни між Росією та НАТО

"Угорці, ми ненавидимо ваш уряд, який продовжує робити все, щоб ми програли війну. Ви думаєте, що ваш міністр просто приїде до нас після нападок на Україну? Ми так не думаємо. 29 січня на них чекає вибуховий прийом. Бронепотяг вас не врятує. Ми рекомендуємо вам зробити замовлення в похоронному бюро, щоб вони могли розпочати виготовлення труни для Сіярто і щоб вона відповідала його зросту. Бог прощає, а українці — ні", — йдеться у повідомленні.

Чи приїде Сіярто до України після погроз

Угорські політики стверджують, що цей інцидент не втримає міністра закордонних справ. Він завітає до Ужгорода, як і планувалося раніше.

Петер Сіярто заявив про надходження погроз на пресконференції у Брюсселі, яка відбулася у вівторок, 23 січня. Лист нібито направили на день раніше. Але міністр заявив, що він відвідає Ужгород. Він наголосив на зацікавленості Угорщини у співпраці з Україною.

Наміри міністра приїхати підтвердив і держсекретар угорського МЗС Тамаш Менцер. Він упевнений, що такий інцидент точно не стримає політика.

"Ті, хто вважає, що міністр закордонних справ Угорщини наляканий, не знають Петера Сіярто", ― написав Менцер.

Як повідомляє джерело, українська влада запевнила угорську сторону, що забезпечить найсуворіші заходи безпеки під час візиту Сіярто. Нагадаємо, що з ним зустрінеться міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та голова Офісу українського президента Андрій Єрмак.

Відносини України та Угорщини

Офіційний Будапешт з початку російського вторгнення активно "вставляє палки в колеса" Україні. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, великий друг диктатора Путіна, блокує допомогу Києву. Він також виступає проти вступу України до Євросоюзу та НАТО.

Довгий час Віктору Орбану вдавалося шантажувати ЄС. Але нещодавно все змінилося. У Європарламенті хочуть позбавити Угорщину права голосу. Процес уже запущено. Це вкрай вигідно для України, якій тепер партнери зможуть ефективніше надавати допомогу.

Є примарна надія на перезавантаження відносин між країнами. Можливо, особиста зустріч Володимира Зеленського та Віктора Орбана щось змінить у двосторонній співпраці. Підготовку до неї обговорять під час переговорів в Ужгороді 29 січня, куди приїде Петер Сіярто.

Раніше "Телеграф" писав, що у 2024 році Україна змінить тактику ведення війни. Постачання західного озброєння включатимуть нові види зброї. Експерт спрогнозував новий контрнаступ ЗСУ, який буде успішнішим, ніж попередній.