Глава МЗС Угорщини відвідав військовий цвинтар в Ужгороді та зробив нову заяву про війну

Читать на русском
Автор
10068
Петер Сійярто, Андрій Єрмак та Дмитро Кулеба Новина оновлена 29 січня 2024, 18:08
Петер Сійярто, Андрій Єрмак та Дмитро Кулеба

Міністр зробив заяву про війну

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто під час візиту до Ужгорода провів зустріч із представниками української влади та зробив заяву про російське вторгнення.

Як повідомив голова угорського зовнішньополітичного відомства у своєму Facebook, під час свого візиту він разом з українським колегою Дмитром Кулебою та керівником ОПУ Андрієм Єрмаком відвідали могили загиблих воїнів ЗСУ угорського походження.

"Все більше і більше загиблих на полі бою ми не повинні допустити, щоб ще більше загинуло! Війна має закінчитися, людські життя можна врятувати тільки миром", — сказав Сійярто після цього.

Варто зазначити, що раніше Єрмак заявляв, що перед початком зустрічі вони вшанували пам’ять тих, хто віддав життя, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, а також відвідали могили загиблих під час російського вторгнення угорців.

Як повідомлялося раніше, відносини між Будапештом та Києвом вже давно є проблемними через питання нібито "утиску прав" закарпатських угорців. Після початку російського вторгнення в Україну Угорщина прийняла багато біженців і надавала гуманітарну допомогу, проте її уряд неодноразово демонстрував недружні кроки.

Наприклад, це стосувалося блокування рішень ЄС щодо надання допомоги. При цьому деякі політики не ховаючись заявляли про територіальні претензії до України.

Навіть перед самим візитом Сійярто газета з медіаімперії прем’єра Віктора Орбана випустила яскраво антиукраїнську статтю.