Приїхав зніматися у бойовику? Сіярто виклав дивні фото перед візитом до Ужгорода

Читать на русском
Автор
1800
Міністр прозвітував про прибуття в соцмережах
Міністр прозвітував про прибуття в соцмережах. Фото Пресслужба Петера Сіярто

Знімки дійсно ефектні, але до їхньої доречності виникають питання

У понеділок, 29 січня 2024 року, пресслужба міністра закордонних справ Угорщини виклала в соцмережах допис про робочу поїздку Петера Сіярто до Ужгорода. До повідомлення було прикріплено чотири фотографії, на одній із них зображено вертоліт, а на другому – сам міністр у супроводі своєї делегації.

Ще на двох знімках, зображено автомобіль у русі та знак-вказівник з відстанню до Ужгорода. Ці фотографії пресслужба Сіярто опублікувала у Facebook.

Поділ України потрапив до списку глобальних ризиків 2024 року

Особливу увагу привернула обробка знімків. Вони виглядають так, начебто це кадри з бойовика. Але залишається питання щодо доречності таких фотографій перед переговорами з українською стороною з огляду на напружені стосунки між Будапештом та Києвом.

Фото, викладені пресслужбою міністра

Раніше Петер Сіярто заявляв, що має намір налагодити контакти між країнами. За його словами, це є метою візиту до Ужгорода.

Очікується, що Сіярто з Кулебою та Єрмаком обговорять кілька важливих питань. Серед них голосування на саміті Євросоюзу 1 лютого про надання допомоги Україні, а також підготовка особистої зустрічі українського президента Володимира Зеленського та глави угорського уряду Віктора Орбана.

Зазначимо, що напередодні візиту Сіярто до Ужгорода до консульства цієї країни надійшов електронною поштою лист українською мовою. Нібито у ньому погрожували міністру закордонних справ Угорщини. Але Сіярто заявив, що це його не зупинить. Українська сторона пообіцяла забезпечити максимальну безпеку делегації.

Раніше "Телеграф" писав, що напередодні візиту Сіярто до Ужгорода одна з угорських газет випустила антиукраїнську статтю. Там розкритикували незалежні видання нашої країни.