Сіярто приїхав до України на "відверту розмову": де проходить зустріч і хто бере участь (фото)

Читать на русском
Автор
1411
Петер Сіярто
Петер Сіярто. Фото Відкриті джерела

В ОП повідомили, чого чекають від цих перемовин

У понеділок, 29 січня, до Ужгорода прибув міністр закордонних справ та зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто. В Україні його супроводжує угорська делегація.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України. Зазначається, що голова ВП Андрій Єрмак та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочали зустріч з угорською делегацією.

В Офісі президента наголосили, що під час зустрічі очікують відвертого та конструктивного діалогу. Він має посприяти налагодженню відносин між державами.

Своєю чергою Сіярто на своїй сторінці у Facebook підкреслив, що його уряд прагне налагодити співпрацю України та Угорщини. Він підкреслив, що українці та угорці мають жити в мирі.

Раніше речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що переговори з Сіярто стануть продовженням недавніх політичних контактів двох країн. За його словами, ключовими темами стануть організація зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана для просування важливих для України рішень у Європейському Союзі та комплексного розвитку двосторонніх відносин.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Угорщина не перешкоджатиме створенню фонду військової допомоги Україні у розмірі 5 млрд гривень.