Угорська газета видала антиукраїнську статтю перед візитом глави МЗС до Ужгорода: подробиці

Читать на русском
Автор
3230
Сійярто Петер
Сійярто Петер. Фото Відкриті джерела

Газета зокрема критикує діяльність платформи "Медіацентр Україна"

Угорська газета Magyar Nemzet, яка входить до неформальної медіаімперії під контролем угорського прем’єра Віктора Орбана, випустила антиукраїнську статтю. Це сталося напередодні візиту до Ужгорода глави Міністерства закордонних справ Угорщини Петера Сійярто.

У тексті статті газети Magyar Nemzet автори називають Львів Лембергом і, зокрема, критикують діяльність "Медіацентр Україна". Це при тому, що в самій Угорщині поширена коректна назва Lviv. Її використовує також угорський уряд.

"У той час, як для іноземної преси організують потьомкінське село, в українській національній пресі не можна знайти жодної крихти класичної журналістики.

Вони дають додаткові поради кореспондентам, які потрапляють до східноєвропейської країни щодо того, що дозволено, а що ні. Наприклад, розповідають, як правильно описувати та вимовляти назви населених пунктів українською мовою – опускаючи їх оригінальні російські назви — не Кієв, а Київ, не Харьков, а Харків, не Днєпр, а Дніпро, не Донбасс, а Донбас, і, нарешті, Одесса може бути тільки Одесою" — йдеться у матеріалі.

Газета критикує незалежні українські видання, говорячи, що ті, нібито, за гроші європейських платників податків видають матеріали, які задовольняють українську владу. При цьому вони заперечують, що чоловікам у таких організаціях нібито не загрожує мобілізація.

"Чоловікам-авторам, які працюють у медіа-організаціях із такими зв’язками, не загрожує мобілізація, вони можуть користуватися привілеями, якщо лають росіян, словаків, угорців, Путіна, Трампа, Такера Карлсона, Віктора Орбана, Роберта Фіцо, Папу Римського Франциска та всіх, хто має сумніви щодо керівництва у Києві з-за кордону", – йдеться у статті.

Серед них газета, зокрема, згадує і "Європейську правду". Видання критикують за "антиугорські статті" та написання в коментарях соцмереж назв ворожих країн та політиків з маленької літери.

Видання згадує особу телеведучої Діани Панченко, яка закликала своїх колег тимчасово виїхати з України, якщо ті хочуть вільно працювати. Сама ж вона є проросійською пропагандисткою, яка працювала на каналах кума російського диктатора Володимира Путіна Віктора Медведчука: NewsOne, "112 Україна" та ZIK.

Важливо врахувати, що цю статтю було опубліковано напередодні візиту до України міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто. На цю зустріч покладалися надії щодо потепління в українсько-угорських відносинах.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Угорщина не перешкоджатиме створенню фонду військової допомоги Україні у розмірі 5 млрд гривень.