Орбан та Сіярто не проросійські політики? Кулеба здивував заявою

Читать на русском
Автор
2072
Дмитро Кулеба та Петер Сіярто
Дмитро Кулеба та Петер Сіярто. Фото https://twitter.com/DmytroKuleba

Український міністр розставив акценти

Міністр закордонних справ (МЗС) Дмитро Кулеба не вважає свого угорського колегу Петера Сіярто та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана проросійськими політиками. На це вказує їхнє визнання територіальної цілісності України.

Дмитро Кулеба вважає Орбана та Сіярто проугорськими політиками, які захищають інтереси своєї держави. Про це український міністр розповів у інтерв’ю порталу Telex.

Захід чекає на удари Росії глибоко по лінії фронту

"Якби це підтвердилося, це означало б великі проблеми як для ЄС, так і для Угорщини. Але я думаю, що вони налаштовані по-угорськи. Якби вони були проросійськими, то Петер не заявив би на нинішній зустрічі, що поважає територіальну цілісність та суверенітет України", ― сказав Кулеба.

Нагадаємо, голова угорського МЗС Петер Сіярто 29 січня відвідав Ужгород. Він зустрівся з Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. На пресконференції після переговорів Сіярто заявив, що Угорщина поважає територіальну цілісність та суверенітет України. Кулеба подякував колезі за позицію.

Вимоги Угорщини до України

Петер Сіярто на зустрічі з Кулебою та Єрмаком розповів, як він бачить налагодження відносин між країнами. Він розповів про вимоги Угорщини.

Польський міністр заявив, що бажає, щоб Україна повернула права угорцям Закарпаття, які були відібрані у 2015 році. Йдеться про навчання та складання іспитів їхньою рідною мовою. У результаті сторони домовилися створити спільну комісію, яка б уточнила основні проблеми угорських меншин.

Раніше "Телеграф" писав, що Петер Сіярто отримав лист із погрозами українською мовою напередодні його візиту до Ужгорода. Але поїздки він не скасував. Перед зустріччю з українськими політиками він виклав допис із дивними фотографіями, які не можна назвати доречними.