Якщо Україна створить "чистий лист": Сійярто зробив нову заяву про зустріч Орбана із Зеленським

Читать на русском
Автор
747
Глава МЗС Угорщини в Україні
Глава МЗС Угорщини в Україні. Фото facebook.com/szijjarto.peter

За словами дипломата, попереду довгий шлях

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, який днями відвідав Україну, заявив, що якщо Київ виконає умови Будапешта, то створить "чистий лист" у двосторонніх відносинах і дозволить провести зустріч на найвищому рівні. Він додав, що до зустрічі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і президента України Володимира Зеленського ще довгий шлях.

Про це міністр закордонних справ Угорщини заявив на брифінгу наступного дня після візиту до України. Його слова передає Reuters.

Водночас він підтвердив слова Орбана, що Будапешт відкритий для використання бюджету Європейського Союзу для надання допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро (54 мільярди доларів) з умовою, що він переглядатиметься щорічно. Ще одна вимога Угорщини — держави-члени одноголосно мають схвалювати надання допомоги.

Сійярто також заявив, що не бачить необхідності скликати позачергову сесію угорського парламенту для голосування на пропозицію Швеції щодо вступу до НАТО. На його думку, можна дочекатися чергової сесії — наприкінці лютого.

Як повідомляв "Телеграф", під час візиту до України Сійярто разом з українським колегою Дмитром Кулебою та керівником ОПУ Андрієм Єрмаком відвідали могили загиблих воїнів ЗСУ угорського походження. Сійярто після цього заявив, що "війна має закінчитися".