Так ось як він виїхав: стало відомо, як Арестович опинився за кордоном

Читать на русском
Автор
7902
Ексрадник голови Офісу президента закордоном
Ексрадник голови Офісу президента закордоном. Фото Олексій Арестович Facebook

Якось виїхав. Законно, звісно

Стало відомо, що ексрадник голови Офісу президента Олексій Арестович виїхав з України завдяки листу Головного управління розвідки Міноборони. Ще тиждень тому, він не давав точної відповіді, яким саме чином покинув державу.

Зараз Арестович живе у Нью-Йорку. Про це повідомляє антикорупційний сайт NGL.media.

Він перетнув кордон із Польщею ще восени минулого року і близько пʼяти місяців не повертався в Україну.

Минулого тижня, на одному з інтерв’ю, Олексій на уточнювальне запитання, на яких підставах він виїхав — як волонтер, політичний діяч чи з якоюсь місією — відповів: "Якось виїхав. Законно, звісно".

Відомо, що 4 вересня 2023 року через пункт пропуску "Краковець – Корчова" 48-річний Олексій Арестович виїхав з України. За даними журналістів, підставою для його виїзду став лист Головного управління розвідки МОУ.

Арестович у Нью-Йорку
Арестович у Нью-Йорку

Зазвичай всі робочі поїздки тривали не довше дев’яти днів. І з початку повномасштабного вторгнення Арестович виїжджав за кордон ще сім разів на інших підставах – наприклад, на підставі рішень голови ДПСУ, як радник Офісу президента тощо.

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) відмовилась надати журналістам інформацію про підстави для виїзду ексрадника Офісу президента, зазначивши, що інформація про перетин державного кордону стосується його приватного життя. Представники ГУР також не відповіли на запитання журналістів, а сам Олексій Арестович не відповів на повідомлення у кількох месенджерах.

Зауважимо, що після виїзду з України, у листопаді 2023 року, Олексій Арестович заявив, що у нього конфлікт з Офісом президента і що на нього чинять політичний тиск.

"Але, як ви розумієте, коли секретар РНБО і депутати від правлячої партії звинувачують тебе у тому, що ти російський шпигун, і обіцяють посадити, це жодною мірою не сприяє поверненню", – сказав він в одному з інтерв’ю.

З вересня Арестовича бачили у Відні, Нью-Йорку та Варшаві. В одному з останніх інтерв’ю, він сказав, що живе у Нью-Йорку. Також зазначив, що має в Європі ще два проєкти, після завершення яких має повернутись в Україну.

Раніше "Телеграф" писав, що начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов зробив інтригуюче звернення про наступні пів року на фронті.