"Це був останній дзвінок у житті "Гіві"": стали відомі нові подробиці ліквідації терориста

Читать на русском
Автор
8703
Михайло Толстих
Михайло Толстих. Фото росЗМІ

Вбили його рівно 7 років тому

Стали відомі нові деталі операції по ліквідації російського терориста Михайла Толстих з позивним "Гіві". Зокрема, український журналіст Юрій Бутусов пише, що перед вибухом на телефон, який був поряд з росіянином, зателефонував співробітник СБУ.

Опісля вибуховий пристрій здетонував. Про це Бутусов написав у Facebook.

"7 років тому, рівно о 6.00 8 лютого 2017-го року, підполковник 5-го управління СБУ Роман Червінський набрав телефонний номер. Він дзвонив на телефон, який знаходився біля Михайла Толстих, позивний "Гіві", командира штурмового батальйону "Сомалі" ЗС РФ, терориста, який вбивав та катував українських військовополонених. Це був останній дзвінок у житті "Гіві". В ту ж мить потужний вибуховий пристрій, встановлюваний під ліжком, розірвав терориста на шматки", — пише Бутусов.

Він зазначає, що це одна з найвідоміших та найвдаліших ліквідацій російських терористів на окупованих територіях за часи війни за незалежність.

"Це не єдина вдала операція СБУ, якою керував Червінський", — додає журналіст.

Раніше "Телеграф" писав, що унаслідок удару по місту Лисичанськ, від якого загинув український зрадник Олексій Потелещенко, росіяни втратили ще двох так званих "депутатів" окупованої Луганщини. Зазначається, що обстріл "мінуснув" Артема Тростянського та Івана Жушму.