У мобільному додатку "Дія" з’явилась мапа укриттів: подробиці для користувачів

Читать на русском
Автор
Дія
Дія. Фото Facebook.com

Безпека понад усе

У четвер, 8 лютого, мобільний застосунок "Дія" оновили. Тепер з його допомогою можна дізнатися, де знаходиться найближче укриття.

Про це повідомляє міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. За його словами, громадяни матимуть швидкий доступ до інформації, а отже — швидкий доступ до безпеки.

Відповідаючи на питання щодо актуальності укриттів, Клименко зазначив, що працівники ДСНС та поліції проводять моніторинг та щоквартальні обстеження для оновлення даних щодо стану укриттів. А також контролюють їх доступності для населення.

У застосунку відображатимуться дані з Єдиної інформаційної системи обліку укриттів разом із фото та описом конкретного об’єкта. Таким чином знайти найближче укриття буде зручніше та швидше.

Як знайти укриття у Дії

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров додав, що у застосунку в сервісі "Незламність" можна знайти інтерактивну мапу з найближчим укриттям і повідомити, якщо воно зачинене, оцінити його, залишити відгук.

Тепер у Дії можна буде дізнатися про:

  • рейтинг укриття;
  • адресу;
  • скільки людей уміщує;
  • доступ до укриття;
  • вид;
  • фото.

Зауважимо, що з міркувань безпеки не доступна інформація по укриттях у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, а також в АР Крим.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна поновила постачання гуманітарної пшениці. Перше судно відправили у Нігерію.