Україна забрала собі активи російського мільярдера: названо суму

Читать на русском
Автор
Вищий антикорупційний суд
Вищий антикорупційний суд. Фото Слово і діло

Іван Саввіді та його родина володіють 1,6 млрд доларів

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення у доход України активів російського олігарха Івана Саввіді. Державі передадуть ще активи його дружини Кіріякі.

Дружина підприємця є номінальною власницею низки підприємств. Але бізнесом фактично володіє її чоловік. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції на офіційному сайті.

Так, на користь держави конфісковано такі активи:

  • 100% акцій ПрАТ "Пентопак";
  • 100% статутного капіталу Дочірнього підприємства "Атлантіс-Пак Україна".

Згідно з рейтингом Forbes, Іван Саввіді та його родина володіють 1,6 млрд доларів.

Хто такий Іван Саввіді

Іван Саввіді – російський підприємець грецького походження. Він має тісний зв’язок із владою Росії та правлячою партією "Єдина Росія". Він є президентом Федеральної національно-культурної автономії греків Росії, через яку і здійснює ідеологічну підтримку дій країни-терориста шляхом вихваляння диктатора Володимира Путіна та військовослужбовців, які беруть участь у війні проти України.

Раніше "Телеграф" писав, що російський терористичний режим зайнятий розробкою судового позову, покликаного перешкодити Сполученим Штатам та Європейському Союзу конфіскувати російські активи, заморожені в рамках санкцій, для подальшої передачі грошей Україні.