Зловили "нікопольського стрілка", який убив заступника мера: фото, відео та подробиці

Читать на русском
Автор
1798
Національна поліція України
Національна поліція України

Під час поквартирного обходу правоохоронці отримали найціннішу оперативну інформацію

Співробітники Департаменту карного розшуку Дніпропетровської області затримали "нікопольського стрілка", що вбив заступника мера Віталія Журавльова. Ним виявився 33-річний українець.

Про це повідомив заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов. Подробиці він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Нікопольський стрілок затриманий! Професійна робота працівників карного розшуку Дніпропетровщини. Відпрацювали по канонах, як книжка пише!", — написав він.

За словами Андрія Нєбитова, під час поквартирного обходу правоохоронці отримали найціннішу оперативну інформацію. Згодом зловмисника, який убив заступника міського голови Нікополя, було знайдено та затримано у орендованій квартирі поблизу місця скоєння злочину.

Місцевий мешканець протягом чотирьох місяців готувався до скоєння злочину. Того дня, озброївшись і встановивши маршрут пересування, він чекав на заступника мера. Коли автомобіль жертви під'їхав ближче, фігурант здійснив понад 20 пострілів з автоматичної зброї та кинув у автомобіль гранату, що призвело до займання автомобіля та загибелі чиновника.

Нагадаємо, що 8 лютого у Нікополі було розстріляно автомобіль заступника мера Віталія Журавльова. Машина спалахнула, чоловік загинув на місці.

За фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні. Тоді повідомлялось, що невідкладні слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, тривають.

Раніше "Телеграф" повідомив, що у січні 2024 року диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотинської громади Сумської області. Трагедія сталася у селі Андріївка.