Кулебу покусав собака: міністрові довелося їхати до лікарні (фото)

Читать на русском
Автор
Дмитро Кулеба Новина оновлена 12 лютого 2024, 15:08
Дмитро Кулеба. Фото МЗС України

Він закликав власників тварин тримати своїх чотирилапих друзів на повідку

Міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу під час прогулянки покусав собака. Це сталося ввечері 11 лютого.

Про це міністр написав у своєму Instagram. Також він опублікував фото закривавленої ноги зі слідами собачих укусів.

Кулеба розповів, що інцидент стався під час прогулянки зі своїми домашніми улюбленцями. На них напав чужий собака.

"Собак треба любити, але й тримати на повідках. Великий собака, якого вигулювали без повідка, напав на моїх під час прогулянки. І принагідно на мене", – зазначив міністр.

Кулеба також розповів, що був вимушений звернутись за допомогою до медиків. Він зазначив, що в Олександрівській лікарні Києва його "підрихтували".

"Символічно, що саме на мою травму якраз чергувала інтерн з Індії, яка залишилася вчитися і працювати в Україні після вторгнення", – написав міністр.

Варто зазначити, що Міністерство охорони здоров'я України рекомендує у випадку, коли вас покусав собака, негайно та ретельно промити уражене місце великою кількістю води з милом. Ця проста процедура має важливе значення і може врятувати життя.

Крім того, МОЗ радить використати антисептичний засіб на основі спирту чи йоду (перекис водню не допоможе). Також потрібно звернутись до найближчого медзакладу.

"Якщо немає впевненості в тому, що тварина була здоровою, вам обов’язково мають зробити щеплення вакциною, які є в усіх областях України. Якщо є можливість — зверніться до ветеринарної служби з твариною, яка вас вкусила. Там проведуть дослідження цієї тварини. За можливості тварину треба помістити під карантин на 10 днів для нагляду. Профілактичне лікування можна перервати, якщо буде підтверджено, що тварина не заражена сказом. Якщо тварину неможливо знайти та протестувати, необхідно провести повний профілактичний курс профілактичних щеплень", – зазначили у МОЗ.

У міністерстві нагадали, що сказ — вірусна, смертельна інфекція, розвиток якої у людини можна попередити введенням вакцини людям та вакцинацією тварин. Людям вірус сказу зазвичай передається при укусі заражених тварин, при чому у 99% випадків джерело інфікування — собаки.

Нагадаємо, влітку 2022 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пошкодив ногу. Він намагався відновити заняття спортом.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Кривому Розі чоловік вистрілив у дворового собаку на прізвисько "Тунець". Місцеві жителі впізнали у зловмиснику колишнього місцевого депутата Анатолія Кеуша.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.