Кулеба висловився щодо можливої відставки Залужного

Читать на русском
Автор
1119
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Будь-які зміни у керівництві держави не будуть ознакою розколу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у вівторок 6 лютого заявив про те, що зміни у військово-політичному керівництві держави, які очікуються найближчим часом, аж ніяк не вплинуть на відносини Києва із західними союзниками. На переконання високопосадовця, кадрові зміни є конституційним правом президента Зеленського.

Про це Кулеба сказав під час спільного брифінгу в Києві разом зі своїм португальським колегою Жуаном Гомешем Кравінью. Він підкреслив, що будь-які зміни у керівництві держави не будуть "ознакою розколу".

"Дискусії — ознака демократії. Україна — демократична країна. Ми можемо дискутувати про тактику всередині команди, але всі ми об’єднані навколо нашої стратегічної мети — поразки Росії в Україні та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. І жодних дискусій щодо цієї стратегічної мети немає", — підкреслив очільник відомства.

За словами Кулеби, можливість звільнити керівника армії — конституційне право президента Володимира Зеленського і він може ним скористатися, якщо вважатиме за потрібне. Будь-які зміни у військовому чи політичному керівництві країни не будуть ознакою розколу у стратегічній меті України, додав міністр.

Вже кілька тижнів Україною ширяться чутки щодо можливої відставки головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Військовий експерт Олег Жданов пояснив "Телеграфу" головні загрози такого кроку.