"Будівлю знищено повністю": у Швеції потужно вибухнув найбільший аквапарк країни (відео)

Читать на русском
Автор
2976
"Будівлю знищено повністю": у Швеції потужно вибухнув найбільший аквапарк країни (відео)

Парк у 2024-му році тільки готувався прийняти своїх перших гостей

У Швеції потужні вибухи зруйнували найбільший аквапарк країни. Повідомляється про травмованих людей.

Про це пише BNN Breaking. За їхніми даними, йдеться про аквапарк Liseberg, який знаходиться в місті Гетеборг. Встановлено, що спочатку на одному з водних атракціонів біля головної будівлі почалася пожежа. Вона швидко поширилася на всю споруду, а потім пролунали вибухи.

Рятувальні служби терміново закликали мешканців району Гульдхеден залишатися вдома, закрити двері та вікна та загерметизувати системи вентиляції, щоб не вдихати токсичні пари. Влада також порадила населенню уникати території навколо парку розваг Лісеберг, оскільки пожежа вирувала по всій будівлі.

На щастя, відвідувачів у будівлі не було тому, що парк у 2024 році тільки готувався прийняти своїх перших гостей. Відомо, що він мав стати одним із найбільших аквапарків країни. ЗМІ пишуть, що в нього вклали 1,2 мільярда доларів.

Втім, деякі люди все ж таки травмувалися, але не через пожежу, а під час паніки.

"Дванадцять людей отримали легкі травми внаслідок хаосу і були доставлені до лікарні Сальгренська для лікування. Справжній масштаб шкоди, як матеріальної, так і емоційної, стане очевидним лише після пожежі", — пишуть журналісти.

Зазначається, що внаслідок вибуху будівлю аквапарку було знищено повністю.

"Поки вугілля остигають, слідчі шукатимуть відповіді на причину руйнівної пожежі. Враховуючи повну руйнацію будівлі, визначення походження та причин пожежі може виявитися складним завданням", — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Німеччині пролунав вибух у багатоповерховому будинку в місті Раттінген під Дюссельдорфом.