В Україні можна буде замовити доставку ліків на дім: Ляшко розповів подробиці

Читать на русском
Автор
В Україні можна буде замовити доставку ліків на дім: Ляшко розповів подробиці

"Укрпошта" вже отримала ліцензії від Держлікслужби

В Україні планують запустити державний сервіс замовлення і доставлення лікарських засобів. Реалізація проєкту стане можливою завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я та "Укрпошти".

Про це в етері телемарафону розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. На думку очільника відомства, подібна ініціатива значно спростить доступ населення до ліків.

"Нещодавно "Укрпошта" отримала ліцензії від Держлікслужби як на оптову торгівлю лікарськими засобами, так і на продаж ліків як поштовий оператор. У найближчому майбутньому ми запустимо проєкт, який, на нашу думку, значно спростить доступ до ліків", — зазначив Ляшко.

Ліки можна буде замовити телефоном або ж через мережу Інтернет. Після оформлення замовлення, медичні препарати "прибудуть або до найближчої точки "Укрпошти", або поштовий оператор привезе їх за місцем проживання", додав міністр охорони здоров'я.

Крім того, очільник міністерства нагадав, що в січні 2024-го в Україні розпочали працювати "мобільні аптеки". Проєкт має на меті розв'язати питання доступності ліків у селах та віддалених населених пунктах. Крім цього, у період воєнного стану мобільні аптеки зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, раніше в Україні запровадили електронні рецепти на певні категорії ліків. "Телеграф" розібрався у тому, як купити ліки за електронним рецептом і що робити, якщо у вас немає телефону.