Яйця втридорога, а лосось дешевший за ринок: НАБУ розкрило деталі схем у закупівлях для Міноборони

Читать на русском
Автор
Закупки для армії
Закупки для армії. Фото Колаж

Детективи виявили факти корупції

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) повідомили нові деталі розслідування кримінального провадження щодо закупівлі продуктів Міністерством оборони для армії. Детективи підтвердили факти існування схеми, що дозволяла збільшувати ціни на певні категорії для отримання надприбутку.

На ходові товари встановлювалися великі націнки, наприклад, на яйця. При цьому лосось та лохину, які не входять до раціону українських військовослужбовців, продавали за цінами набагато нижчими від ринкових, повідомляє пресслужба НАБУ.

Як подолати корупцію в оборонному секторі

Деталі у справі про закупівлю продуктів для Міноборони

У НАБУ поінформували, що детективи вилучають первинну документацію та опрацьовують папери складського обліку військових частин, які отримували неякісні послуги. Це необхідно, щоб встановити обсяги постачання всіх категорій продуктів.

Розслідування продовжується. Детективи призначили необхідні експертизи та продовжують збирати додаткові матеріали.

НАБУ проводить розслідування, заручившись підтримкою Державної аудиторської служби. Її співробітникам подякували за кооперацію. Бюро пообіцяло, що й надалі інформуватиме про деталі цієї справи, адже розуміє резонанс навколо неї.

Зазначимо, що за останні місяці стало відомо про кілька скандалів навколо закупівель для Міноборони. Не всі компанії, які виграли тендери, сумлінно постачали товари для української армії. Міністр оборони Рустем Умеров на початку січня попереджав, що незабаром буде відомо ще більше новин про корупцію. Це пов'язано з очищенням відомства від "неблагополучних учасників".

Раніше "Телеграф" писав, що у Міноборони повідомили про спроби зриву постачання продуктів для армії. Одна з компаній намагалася заблокувати 11 процедур із закупівлі.