Блокада кордону: українські перевізники дадуть відповідь полякам, зроблено заяву

Читать на русском
Автор
928
Попереджувальна акція українських перевізників на міжнародному пункті пропуску "Краківець-Корчова"
Попереджувальна акція українських перевізників на міжнародному пункті пропуску "Краківець-Корчова". Фото Facebook/ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України"

Учасники протесту заявили, що пропускатимуть по 3 вантажівки на годину

Українські перевізники дадуть відповідь на дії польських фермерів, які блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. З 15 лютого на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" водії нашої країни планують розпочати акцію протесту.

Про це повідомляє Суспільне. Акція має розпочатися о 9:00.

Як розповів керівник громадської організації "Перевізники західного регіону" Віталій Коценко, учасники акції фіксуватимуть факти об'їзду блокади зі сторони польського кордону.

"Вони в годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія", — сказав Коценко.

За його словами, тривалість протестів українських перевізників залежатиме від ситуації з польського боку кордону. Проте проїзд рейсових автобусів на пункті пропуску "Ягодин" перевізники не блокуватимуть.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у понеділок, 12 лютого, польські фермери знову розпочали блокаду пунктів пропуску на кордоні з Україною. Рух вантажівок був утруднений одразу на трьох напрямках. Приблизно о 10 годині ранку розпочалися акції протесту польських фермерів поблизу пункту пропуску "Зосин". Учасники протесту заявили, що пропускатимуть по 3 вантажівки на годину.